17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web programlama

Merhaba bu paylaşımımızda profesyonel web programlama hizmeti almak isteyen kuruluş veya şahıslar için dikkat etmesi gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web programlama hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken uymanız gereken kurallar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti uzman, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web programı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için yazılır. Eğer programlama aşamasında ileriye dönük kodlama yapılmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi durur. Bu tür kodlamalarda yazılımı yapan kişiye mecbur kalırsınız çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözetilmediği bir programı farklı web programcıları düzenlemekte zorluk yaşar, ya düzenleyemez yada uğraşmaz veya en kötüsü düzenlemek için fahiş fiyatlar ister.
  • Kısır yazılım veya geliştirilebilir kodlama arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların benimsendiği, ekip çalışması esnasında veya başka programcıların kodu ele aldığı zaman sorun çıkmadan düzenleyebileceği yapılardır. Siz programı yapan kişiyle bağınızı koparsanız bile farklı bir uzman web yazılımcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun önemi çok büyüktür. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri, hızı arttırma yamaları vb. özellikler yayınlanmaktadır. Kısır bir web program sadece yapımcısının düzenleyebildiği, başka web yazılımcının özelleştirmek istediği vakit hatalar yaşayacağı web programlama tipleridir.
  • Web yazılım maliyetli bir hizmet türüdür. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne yüksek ücrete nede çok düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örnek vermek gerekirse üç ajanstan fiyat teklifi aldınız bir tanesi 3.000 tl dedi, birisi 6.000 tl dedi, birisi 1.500 tl teklif sundu buradan anlaşılırki bu yazılımın fiyatı ortalama 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan yüksek veya aşağı ücretler %10 farklılık gösterebilir. Daha düşük veya fazla ücretlere aldanmayın.
  • İstediklerinizi detaylı bir tarzda açıklayın. Web yazılım yaptırırken ne istediğinizi mutlaka aktarabilmeniz lazımdır. Arzuladıklarınızı iyi bir biçimde aktarmanızdan sonra notlar tutulacak ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifi hazırlanırken bahsettiğiniz özelliklere dikkat edilerek bir fiyatlandırma yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin değersiz bulduğunuz veya söylemeye değmez diye hesapladığınız şeyler fiyata dahil edilmez. Sözleşme bittiğinde artık o özelliği istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye kalır yada yapılmadan proje teslim edilir. Örneğin başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bir web yazılımı için anlaştık. İstenilen bir veri kayıt sistemiydi, istendiği gibi yazılmaya başlandı %80'lik bölümünü bitirdim. Test için şirkete gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğerse bu içerikler devlet kaynaklı bir sitenin veritabanından onaylanması gerekliymiş, inceledim sitenin apisi bulunmuyordu. Proje iptal oldu. Sizde bu gibi bir durumda kaporanızı kaybedersiniz.
  • Mutlaka sözleşme yaptırın. İş dünyasında kişiler yada kuruluşlar sözleşmesiz adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi içeren bir sözleşme yapın. Yapılacak işleri, varsa örnek siteleri içinde bulunduran kapsamlı bir sözleşmeyi muhakkak yapmalısınız.

 

Profesyonel web programlama hizmeti almak isteyenlerin yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların başında kurumsal web programlama firmalarıyla çalışmamaları yer alır. Ajansların şikayet edilebileceği birçok kuruluş olmasına rağmen, bağımsız kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Fiyatına kapılma. Birkaç firma ile görüşüldükten sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünelim ucuzlukmu, kalitemi. Ucuza yaptıracağınız bir web yazılımı sizi nasıl ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web programlama - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web programlama, istanbul Profesyonel web programlama, Profesyonel web programlama istanbul,Profesyonel web programlama firması, Profesyonel web programlama firmaları, istanbul Profesyonel web programlama firması, istanbul Profesyonel web programlama firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder