13 Temmuz 2017 Perşembe

Kaliteli web sitesi tasarim

Kaliteli web sitesi tasarim nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen kişi yada şirketler hangi yolu takip etmelidir?

Kaliteli web sitesi tasarim yaptırırken nelere önem verilmeli?

Uzman bir web dizayn hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Kaliteli web sitesi tasarim yaptıracağınız kişi veya firmaya ne istediğinizi detaylı bir şekilde açıklayan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web tasarım açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi tasarlayacak kişi veya kuruluşa bıraktıysanız, demo çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm yapıyı en küçük ayrıntısına kadar yazın veya yazdırın, anlaşmanızı mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genelde web dizayn yapıldıktan sonra yönetim paneline giydirme uygulanır. Bu nedenden mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsi için anlaşma yapacaksanız dikkatli olmalısınız. Misalen siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir web sayfasına sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalırsınız.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışmaları ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kaliteli web sitesi tasarim seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak kodları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırma uygulanarak ve görseller sıkıştırılarak yapılmaktadır.
  • Kaliteli web sitesi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kaliteli web sitesi tasarim ücretleri ne kadardır?

Kaliteli web sitesi tasarim için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada aynıdır. Bağımsız olarak yapan kişilerin ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı tavsiye etmemekle birlikte sebepleriyle birlikte açıklayacağız.

İstanbul web tasarım firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki freelance web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Freelance iş yapanların giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi sağlamadıkları için fiyatları ajanslardan %30 - %60 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder